Чатботове измамници грабят хиляди левове от пенсионери. Обажданията от чатботове се

...
Чатботове измамници грабят хиляди левове от пенсионери. Обажданията от чатботове се
Коментари Харесай

Чатботове измамници грабят хиляди левове от пенсионери


Чатботове измамници грабят хиляди левове от пенсионери. Обажданията от чатботове се оказаха забъркани в скица за финансова илюзия на пенсионери.

Възрастни хора подписвали договори за заем за хиляди левове, без да схванат какво в действителност се случва, споделя NOVA.

Поканата е за събития, на които им дават обещание дарове. Но най-после се оказват с кредит за покупка на масажна мантия, йонизатор на въздуха, възглавници и покривка за няколко хиляди лв..

„ Казвам се Наталия и се обаждам по отношение на вашата покупка. Само да уточним, вие сте от София, нали? ” Ботът, който звънна на доста от нас, представяйки се като Наталия, обиколи обществените мрежи и новините. Наталия обаче не е единствена.

„ Ало, здравейте! Казвам се Станислава и съм уредник на здравни събития. И защото това събитие е единствено за хора от София и покрайнината, желаех да се уверя, че и Вие сте от София? ”

Кои са ботовете, които желаят да знаят от къде сте? И за какво имат потребност от тази информация?

„ Наталия звънеше дали са удовлетворени от последната си поръчка и дали са от София. Виктор, до колкото знам, звъни за кандидатстване за работа в прът център. А Станислава кани за самите събития хората ”,

споделя анонимно лице.

„ Бих споделила – проведена престъпност ”, споделя той.

Целта е да бъдете поканени на събитие, на което ви дават обещание, че ще получите подаръци. „ Аз ще Ви препоръчам да вземете и Вашата фамилна половинка, тъй като ще опитва нашите разтривки и ще получи подарък смарт часовник ”.

Накрая се оказвате с подписан контракт за заем за близо 5 000 лв. за масажни уреди. Някои от пострадалите са с едни от най-ниските пенсии в България. „ На мен ми се подвигна кръвното налягане, за момента изключих ”, показва излъганата Нели Кузова.

Веднага откакто репортажа е сниман, NOVA подава сигнал до Министерство на вътрешните работи.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР